top of page

Doplňujúce informácie

Intolerancia potravín

Čo je črevná DYSBIÓZA =  chorý stav črevného systému – nepomer MIKROORGANIZMOV v čreve  – má mnoho variant

 

  • 90% ľudí má stav dysbiózy čriev– mikroorganizmy reagujú s potravinami – pri trávení vznikajú veľmi jedovaté látky – s rôznymi potravinami reagujú rôzne

  • –záleží od konkrétneho aktuálneho stavu - počtu určitých mikroorganizmov, pretože rýchlosť rozmnožovania je enormná v závislosti od prijatej potravy, emočného a zdravotného stavu

  • –premnožené mikroorganizmy produkujú toxické látky hlavne pri trávení mäsa a tukov

  • vegetariáni majú menej problémov, lebo ak aj trpia črevnou dysmikróbiou nedávajú do tela ďalšie problematické potraviny, ktoré prispievajú k vzniku jedovatých látok

 

Dysbióza je stará ako ľudstvo samo. Vznikala kvôli nedostatočnej hygiene, zlej strave. Vtedy možno pomohol krátkodobo jogurt + lactobacilus.

Dnes už nám nehrozia infekcie z vody a jedla, ale oveľa nebezpečnejšie látky, ktoré sú takmer v každej potravine a

  • –ATB = najhlavnejšia príčina dysmikróbie

Deti sa rodia s črevnou flórou matky, preto od narodenia bolesti bruška, nafukovanie, kožné problémy. Materské mlieko sa z veľkej časti vyrába v tele matky z črevného obsahu a preto aj mlieko obsahuje toxíny z čreva.

  • Očkovanie, hormonálna liečba, ožarovanie, črevné operácie – sú ďalšie príčiny dysmikróbie

bottom of page