Doplňujúce informácie
Intolerancia potravín
Čo je črevná DYSBIÓZA = chorý stav črevného systému – nepomer MIKROORGANIZMOV v čreve – má mnoho variant
-
90% ľudí má stav dysbiózy čriev mikroorganizmy reagujú s potravinami – pri trávení vznikajú veľmi jedovaté látky – s rôznymi potravinami reagujú rôzne
-
záleží od konkrétneho aktuálneho stavu - počtu určitých mikroorganizmov, pretože rýchlosť rozmnožovania je enormná v závislosti od prijatej potravy, emočného a zdravotného stavu
-
premnožené mikroorganizmy produkujú toxické látky hlavne pri trávení mäsa a tukov
-
vegetariáni majú menej problémov, lebo ak aj trpia črevnou dysmikróbiou nedávajú do tela ďalšie problematické potraviny, ktoré prispievajú k vzniku jedovatých látok
Dysbióza je stará ako ľudstvo samo. Vznikala kvôli nedostatočnej hygiene, zlej strave. Vtedy možno pomohol krátkodobo jogurt + lactobacilus.
Dnes už nám nehrozia infekcie z vody a jedla, ale oveľa nebezpečnejšie látky, ktoré sú takmer v každej potravine a
-
ATB = najhlavnejšia príčina dysmikróbie
Deti sa rodia s črevnou flórou matky, preto od narodenia bolesti bruška, nafukovanie, kožné problémy. Materské mlieko sa z veľkej časti vyrába v tele matky z črevného obsahu a preto aj mlieko obsahuje toxíny z čreva.
-
Očkovanie, hormonálna liečba, ožarovanie, črevné operácie – sú ďalšie príčiny dysmikróbie